żywność biodynamiczna

Szacunek dla środowiska jest dla Ciebie szczególnie ważny i cenisz sobie produkty wytworzone przez rolników pracujących ekologicznie? Masz rację, przyroda od zawsze rządziła się swoimi prawami – nie możemy zakłócać odwiecznego, idealnego ładu! Życie w gospodarstwie powinno toczyć się według takich praw, jakie ustanowiła Matka Natura – żywność biodynamiczna respektuje te prawa.

Czy wiesz, że warzywa i owoce rosnące obok siebie, także mają na siebie wzajemny wpływ? Mogą stymulować się nawzajem, pobudzać do wzrostu lub go zakłócać. Rolnictwo to dziedzina trudna, jednak szczególnie piękna. Przyjrzyjmy się bliżej produktom biodynamicznym

Czym są produkty biodynamiczne?

Czy wiesz, co znaczy oznaczenie demeter na opakowaniu zakupionego przez Ciebie z ciekawości produktu? Zdajesz sobie sprawę, że rolnictwo uprawiane może być zgodnie z różnymi ideami? Rolnicy biodynamiczni szczególnie respektują zasady i prawa panujące w środowisku naturalnym aby wydobyć z niego to, co najlepsze, a następnie przekazać konsumentom, którzy również cenią sobie zdrowie i dbałość o otaczającą nas wszystkich przyrodę. Produkty biodynamiczne to takie, które powstały z roślin rosnących w warunkach zgodnych z wszelkimi prawami natury. Czy wiesz, że na wzrost roślin wpływ ma nie tylko dobra gleba, ale również starannie dobrane daty, a nawet godziny ich sadzenia? Oczywiście dobór odpowiednich preparatów, które wzmocnią glebę należy do procedur kluczowych w produkcji żywności biodynamicznej, jednak nie jest to jedyny czynnik, który determinuje prawidłowy wzrost rośliny. Preparaty stosowane przez rolników, który na pierwszym miejscu stawiają ekologię stworzone są wyłącznie z roślin i minerałów a ponadto stosowane w bardzo małych ilościach – tylko kilka gramów na hektar.

Jakie są korzyści z kupowania produktów biodynamicznych?

Produkty biodynamiczne są coraz popularniejsze na rynku zarówno światowym, jak i polskim. Swoją popularność zawdzięczają szeregowi zalet, które ze sobą niosą. Na podejmowaniu dobrej decyzji, jaką jest wybieranie takich właśnie produktów zyskasz nie tylko Ty i Twoja rodzina, ale również środowisko – Matka Ziemia, dzięki której nie mielibyśmy tylu dobrodziejstw. Rolnictwo ekologiczne rezygnuje z wszelkiego rodzaju pestycydów – sztucznych nawozów polepszających wzrost, polepszających wygląd oraz, niestety, pogarszających stan gleby i naszego zdrowia. Produkcja ekologiczna jest w pełni przyjazna środowisku, o które należy dbać, myśląc o kolejnych pokoleniach. Produkty ekologiczne to większa ilość witamin, lepszy, naturalny smak.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here